Zbojnícke chalúpky

Ako z chaty urobiť miesto na dokonalý oddych?

Chaty a chalupy sú čoraz vyhľadávanejším spôsobom relaxu a oddychu. Ruch mesta mnohí radi vymieňajú za ticho blízko prírody. A niet sa čo čudovať. Vyťaženosť a stres sú v dnešnej dobe priam hmatateľné.

Možno aj vy premýšľate o kúpe alebo len menšej prerábke tej, ktorú už máte. Prezradíme vám preto, čo by v interiéri alebo exteriéri chaty mal mať každý, kto túži plnohodnotne relaxovať.

Read more

Kadaresize797

Drevené kúpacie kade – história, zdravie a krása

 

Čistota pol života, vraví sa. A veru, hygienické návyky je nevyhnutné dodržiavať, človek sa tak dokáže vyhnúť rôznym chorobám, nečistotám ale aj spoločenským predsudkom. K očistným procesom nepochybne patrí aj kúpanie sa, či už vo vani, v rieke, no napríklad aj v drevenej kadi.

 

Práve posledným spomínaným sa bude venovať tento text. Vedeli ste, že v drevených kadiach sa kúpavali už Vikingovia a že v stredoveku bolo slušnosťou ponúknuť hosťovi kúpeľ? Nevynecháme ani zdravotné benefity a zameriame sa aj na estetickú kvalitu týchto kúpacích nádob.

Read more

Piecka na drevo

Piecka na drevo, ako rýchly a lacný ohrev vody

Na trhu môžete nájsť veľké množstvo riešení pre ohrev vody vášho záhradného bazénu, kade alebo vane. Ohrev vody môže zabezpečovať elektrický ohrev, solárny ohrev, plynový kotol alebo piecka na drevo a uhlie. Samozrejme si je možné ohrev aj nakombinovať z uvedených typov. V článku sa budeme venovať práve pieckam na drevo, ktoré sú rýchlou a lacnou variantou ohrevu vody.

Read more